Lilla Anna i Stora Världen

Om saker du inte visste att du behövde veta eller I shop, therefore I am

Trying times

söndag, januari 07, 2007

I onsdags bestämde sig min baby för att krascha, helt. Först var tanken att hårddisken gått, sen efter lite forumläsning kanske rörelsesensorn som ska "gömma undan" viktig data om datorn säg skulle falla, men till slut fastslogs det att det var airporten som var boven. Tillsammans med någon krets på logikkortet (detta kan dock lösas genom att man bokstavligt talat bänder upp datorn och lägger in gelekuddar på väl valda ställen, alternativt sätter en tving strax under alt och äppletangenterna).

Exakt samma fel fanns tydligen på G3:orna som Apple gav förlängd garanti på, detta har de dock inte gjort på G4:orna och vill med andra ord inte ta i fall som detta ens med tång. Apple är inte så bra på kundkontakt över huvudtaget, deras serviceställen lagar datorer lite i vilda western-stil och de själva vill knappt kännas vid dem samt att det krävs en del för att faktiskt få tag på någon på Apple över huvudtaget (och när man sen fått dem på tråden är det nästan ännu svårare att få de att göra nått).

Folk börjar väl redan tröttna lite efter alla vändor med Macbooksen i höstas och förhoppningsvis kommer det leda till att Apple släpper lite på sin järnring och vem vet, kanske t om skaffar en kundtjänst. Annars får de väl lära sig den hårda vägen att man kan inte skyffla ut ostabila datorer hur som helst (stämning på G i USA), hur bra och häftiga de än är. Ännu bättre skulle ju vara om hjärnorna bakom datorerna slutar, och tar sina idéer med sig till nått bättre ställe.

Det hela har nu löst sig genom att min baby numera tror att den är en powerbook och med hjälp av lite fixar så startas inte Airport alls, small price to pay jämfört med om jag hade varit tvungen att köpa en ny. Att köpa en ny Apple nu känns ju sådär och att köpa en PC hade bara varit deprimerande, då kör jag hellre med en lätt förvirrad ibook.

Hur som helst, det går inte att med ord beskriva hur tacksam jag är att den är uppe och kör igen, det var inget jag hade klarat själv!